خواص درمانی لبو از نگاه امام رضا و طرز پخت آن

خواص چغندر از نگاه امام رضا علیه السلام

قدس آنلاین – حسینعلی پورافضلی: با پایان یافتن فصل سرما رفته رفته برگهای چغندر جای اسفناج را در سبد غذایی خانواده‌ها به خود اختصاص می دهد. برگهایی که در طب اسلامی برای آن فواید بسیاری ذکر شده است.

در طب اسلامی برگ چغندر برای درمان التهاب مجاری ادرار و شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت‌کننده بدن و دافع سموم بدن دانسته شده است. امام رضا (ع) می فرماید: به مریضها برگ چغندر را بخورانید ، زیرا که درآن شفاست و دردی در آن نیست و بیمار را به خواب راحت اندازد و سودا را به حرکت در آورد و خوره را قطع کند و برای سینه پهلو مناسب است .
چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو می گویند . بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن. در برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است. امام رضا علیه السلام :به بیمارانتان ، چغندر (یعنى برگ آن را) بدهید ؛ چرا که در آن ، درمان است و هیچ بیمارى اى به همراه ندارد و هیچ عارضه اى در آن نیست و خواب بیمار را آرام مى سازد . امّا از خودِ چغندر بپرهیزید ؛ چرا که سودا را تحریک مى کند.
همانطور که در روایت گفته شده است ، استفاده از برگ چغندرهیچ گونه عوارض جانبی ندارد و به طور خاص برای بیماران می توان از آن استفاده نمود چون هم در روند بهبودی تسریع ایجاد خواهد کرد و هم اینکه با توجه به خواصیت خواب آور بودن آن تحمل بیماری را سهل خواهد نمود و در نتیجه میزان مصرف مسکن را کاهش خواهد داد و از طرف دیگر سودایی را که از بدن تجمع پیدا کرده به حرکت درآورده وآماده دفع شدن از بدن می نماید و یک سودا زدای خوب است و یکی دیگر از خواص آن استفاده برای سرماخوردگی و سینه پهلو است .
در روایتی امام رضا (ع) برای بهبود وضعیت استخوانها استفاده از برگ چغندر را توصیه کرده اند. احمد بن محمّد بن ابى نصر می گوید که امام رضا علیه‏السلام به من فرمود: «اى احمد! میل تو به سبزى‏ها چگونه است؟». گفتم : همه را دوست دارم. فرمود : «اگر چنین است ، بر تو باد چغندر ؛ چرا که بر ساحل فردوس مى‏روید . در آن ، شفاى هر دردى است.
این امام رئوف علیه السلام همچنین در سفارشی دیگر برای تقویت بنیه استخوانی می فرماید : هیچ چیز مانند برگ چغندر برای شخص مبتلا به درد سینه مفید نیست . چغندر- منظور برگ آن است – جذام را ریشه کن می کند ، موجب سفت شدن استخوان ها می گردد و گوشت را می رویاند.
بررسی ها کاملا نشان داده که یک ساعت بعد از مصرف آب چغندر کاهش تاثیر گذاری در فشار خون دیده می شود و بعد از سه تا چهار ساعت به میزان حداکثر رسیده و حتی آثار شگفت انگیز آن بعد از ۲۴ ساعت نیز باقی می ماند.از این رو امام رضا (ع) چغندر را نیز تصفیه کننده خون برشمرده اند.درباره فواید چغندر می فرمایند : « عقل را استحکام مى‏بخشد و خون را تصفیه مى‏کند».
حضرت رضا (ع) می فرماید: سداب عقل را زیاد مى‏ کند جز آنکه آب کمر را خشک میکند، و هر کس پس از خوردن آن بخوابد، از طاعون و دمل و سینه پهلو در امان خواهد بود.

طرز پخت لبو:

چغندر قرمز ۵ عدد  .  آب ۵ لیوان  .  شکر یا نبات ۳ قاشق غذاخوری

طرز پخت لبو روی اجاق گاز : چغندرها را خوب بشویید ، ۵ لیوان آب و چغندرها را داخل قابلمه بریزید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در آن را ببندید و به مدت ۲ – ۳ ساعت بگذارید لبوها بپزند و نرم شوند ( باید پس از پخت ۲ لیوان آب ته قابلمه باقی مانده باشد ).

پس از پخت لبوها را از قابلمه خارج کنید و پوست بکنید و حلقه ای خرد کنید  ، شکر یا نبات را به آب لبو اضافه کنید سپس لبوهای حلقه شده را داخل قابلمه برگردانید و ۱ ساعت دیگر با حرارت ملایم لبوها را بپزید سپس لبوها را از قابلمه خارج کنید و شیره ای که ته قابلمه باقی مانده است را روی لبوها بریزید و داغ سرو کنید.

طرز پخت لبو در فر : چغندرها را بشویید و با پوست داخل آلمینیوم بپیچید سپس چغندرها را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا بپزند و نرم شوند ، این روش پخت رژیمی بوده و نیازی به شکر ندارد.

نکته ها : بهتر است چغندرها را کوچک و سفت انتخاب کنید تا لبوی خوشمزه تری داشته باشید ، در صورتی که چغندر بزرگ است به مقدار آب بیشتر و زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد ، برای قرمز ماندن رنگ لبو و جلوگیری از سیاه شدن لبو دو سر ضخیم چغندر را با چاقو جدا نکنید.

منبع:niksalehi.com

جوفراست راهنمای خانواده





با وارد کردن ایمیل خودتان در کادر زیر و زدن دکمه مشترک شوید همواره جدیدترین ارسالهای سایت به ایمیل شما ارسال میشود: :

Delivered by FeedBurner

√ سیب دانلود دانلود رایگان بازی،اندروید،نرم افزار،آموزش زبان،موبایل

به اشتراک بگذارید

توضیحات :

نویسنده : admin | تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۲
تعداد مشاهده : 7,620 بار | دیدگاه : بدون دیدگاه
موضوعات: گياهان دارويي و طب سنتي


برچسب ها

, , , , , , , , , , , ,


دیدگاه ها :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)